У Палама прикупљено 50 доза крви

24.11.2021. 14:47
0
ИЗВОР: СРНА

На Палама је данас прикупљено 50 доза крви у акцији коју су организовали Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, у сарадњи са припадницима Оружаних снага БиХ из касарне "Милош Обилић" на Палама.

- Крв коју прикупимо иде широм Републике Српске, тамо гдје је најпотребнија - истакао је предсједник Скупштине Удружења Стојан Шљука.

Он је истакао да је одзив био добар, да је око 30 припадника Оружаних снага дало крв и да је ово 11. акција у овом мјесецу коју организују.

Шеф Службе за трансфузију при Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић захвалила је свим даваоцима и апеловала да се сви који могу укључе у акције добровољног давалаштва крви јер једна њихова кап може да спаси нечији живот.

Она је истакла да је јуче у Болници "Србија" рођено девет беба, а захваљујући подршци трансфузије рођено је пет беба, јер је све више породиља које се порађају царским резом.

- Немојмо заборавити да је за све то да би се успјешно завршило потребна крв која спремна чека пацијента - нагласила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО) Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО)
Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО) Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
Роде су биле први гости у кафићу у Палама Роде су биле први гости у кафићу у Палама
Најчитаније
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    13h 51m
    5
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    6h 34m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    14h 9m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    5h 22m
    0
  • Бесплатном мамографском прегледу одазвало се педесетак жена
    11h 27m
    0