U Palama prikupljeno 50 doza krvi

24.11.2021. 14:47
0
IZVOR: SRNA

Na Palama je danas prikupljeno 50 doza krvi u akciji koju su organizovali Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, u saradnji sa pripadnicima Oružanih snaga BiH iz kasarne "Miloš Obilić" na Palama.

- Krv koju prikupimo ide širom Republike Srpske, tamo gdje je najpotrebnija - istakao je predsjednik Skupštine Udruženja Stojan Šljuka.

On je istakao da je odziv bio dobar, da je oko 30 pripadnika Oružanih snaga dalo krv i da je ovo 11. akcija u ovom mjesecu koju organizuju.

Šef Službe za transfuziju pri Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić zahvalila je svim davaocima i apelovala da se svi koji mogu uključe u akcije dobrovoljnog davalaštva krvi jer jedna njihova kap može da spasi nečiji život.

Ona je istakla da je juče u Bolnici "Srbija" rođeno devet beba, a zahvaljujući podršci transfuzije rođeno je pet beba, jer je sve više porodilja koje se porađaju carskim rezom.

- Nemojmo zaboraviti da je za sve to da bi se uspješno završilo potrebna krv koja spremna čeka pacijenta - naglasila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Najčitanije
  • Urednica "Spin.info" saslušana u policijskoj stanici zbog krivične prijave za klevetu
    16h 7m
    5
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    8h 50m
    0
  • Dvije djevojčice se otrovale alkoholom, pronašla ih majka
    16h 25m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    7h 38m
    0
  • Besplatnom mamografskom pregledu odazvalo se pedesetak žena
    13h 43m
    0