У Палама промовисана аутобиографска књига "Рат и Мир-а"

30.10.2021. 20:57
1
ИЗВОР: СРНА

На Палама је вечерас промовисана књига Мире Таланге "Рат и Мир-а", која је настала на принципу модерне психологије.

Таланга је новинарима рекла да је књига аутобиографска и у њој су описана њена преживљавања одређених ситуација током рата, догађаја од дјетинства до одласка у Њемачку.

Књига је, како је навела, састављена од кратких, сажетих прича, из којих ће читаоци препознати да је вријеме да нешто промијене у свом животу, од подизања самопоуздања, скупљања храбрости.

Таланга каже да је ово прва промоција књиге, на којој је радила двије године.

Она је навела да јој је мотивација за писање књиге дошла из рада на себи, захваљујући едукацијама за професионалног тренера и НЛП тренера, на које је ишла почетком пандемије вируса корона.

- Те едукације су ми подигле самопоуздање, стекла сам храбрости, што је потребно у писању књиге - додала је Таланга.

Књигу је штампао графички студио "Дис копи" Пале, а лекторисао професор са Филозофског факултета на Палама Саша Кнежевић.

Таланга је рекла да је за дизајн књиге била задужена Сашина кћерка Соња Кнежевић, која је имала визују да то изгледа као јинг и јанг и сунце према коме тежимо, према свјетлости и миру у себи.

Она је рекла да ће ускоро почети да ради на другој аутобиографској књизи у којој би требала писати о рату, јер је то мало потиснута тема, с обзиром да се већина не жели враћати у прошлост и сјећати неких догађаја.

- Ја бих, ипак, из тог рата да се извуче поука. Тако да ће моја сљедећа књига бити о томе, о тешким почецима - рекла је Таланга.

Мира Таланга је рођена у Сарајеву 1968. године. Она је супруга, мајка и бака која живи у Фрајбургу и долази повремено на Пале. Ради као лајф коуч и НЛП тренер.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 02.11.2021. 18:09
    Neka mi neko ko zna prevede šta znači lajf kouč i NLP trener. Ili sa engleskog nema adekvatan prevod-sinonim za zanimanje kojim se cijenjena dama bavi.
Повезане вијести
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    10h 43m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    6h 40m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    12h 47m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 1m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    8h 59m
    0