У Палама прошле године склопљено 130 бракова

06.02.2020. 11:13
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Пале у току прошле године склопљено је 130 бракова, за 11 мање него годину раније, речено је Срни у Матичној служби.

-Није било малољетничких бракова, а занимљиво је да је било невјеста које су старије од младожења- истичу из ове службе.

Према подацима Матичне службе, у Специјалној болници "Неовита" на Палама рођено је 47 беба, од којих 20 дјечака и 27 дјевојчица.

-Породиле су се 24 жене са Пала, док су остале из Хан Пијеска, Рогатице, Источног Сарајева. Без информација из матичне канцеларије у Источној Илиџи не можемо тачно знати колико су Паљани добили нових суграђана, јер жене из свих општина у саставу града Источно Сарајево имају могућност да се породе у Болници `Србија`- напомињу из Матичне службе.

Најчешћа имена која за која су се родитељи одлучивали су Марија, Милица, Љубица, Даница, Василије, Јован, Арсеније, Лука, Мијат.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 9m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 37m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 38m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 20m
    0