У паљанском СНСД-у проврело због супротстављених интереса појединаца

26.02.2020. 14:37
2
ИЗВОР: istokrs.com

Бројни проблеми унутар паљанског СНСД-а, који се мјесецима скривају од јавности, испливали су на површину на најбруталнији начин. Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек, који је веома близак предсједнику СНСД-а Милораду Додику, жестоко се, у телевизијској емисији, обрушио на начелника општине Пале и предсједника паљанског СНСД-а Бошка Југовића.

Југовић, како тврди Елек, уништава Јахорину, тако што атрактивно земљиште на тој планини продаје неплански, по багателним цијенама, а измјене регулационих планова на Јахорини прилагођава себи блиским људима.

Више је него јасно да се ови Елекови наводи односе на паљанског газду, Демос-овог Ацу Станишића, који је родбински повезан са Југовићем. Југовић, због родбинских односа са Станишићем и великог утицаја Демос-а, већ дуже вријеме има проблеме у свом општинском одбору.

Одређен број истакнутих чланова паљанског СНСД-а не крије огорчење због Југовићевог понашања, јер, како истичу, одлуке доноси у приватним, породичним круговима, без консултације са органима странке.

Додик дао зелено свјетло за нападе на Југовића?

Занимљиво је што је Елек врло отворено и директно нападао страначког колегу Бошка Југовића, што није уобичајено у јавним наступима СНСД-ових кадрова. Зато је сасвим јасно да је за свој наступ морао добити  зелено свјетло од првог човјека те странке-Милорада Додика.

Слика

 Додатни разлог за незадовољство дијела паљанског СНСД-а политиком Бошка Југовића јесте и сазнање да би управо Ацо Станишић ових дана требало да буде именован за директора предузећа Електродистрибуција Пале. Електродистрибуција Пале била је СНСД-ова „златна кока“, а кадровање и запошљавање у тој фирми вршили су Недељко Елек и актуелни министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац.

Станишић, којем је фотеља директора Електродистрибуције Пале измакла прије двије године, када су коалициони партнери на Козари договорили да ово предузеће припадне тадашњем ДНС-у, чији је Станишић био кадар (прије приступања Демос-у), нестпљиво чека ову позицију.

Тада су му конце помрсили управо Елек и Кошарац, не дозволивши да кадар друге странке преузме ову функцију и дио моћи. Станишић постаје нестрпљив и појачава притисак на начелника општине Пале Бошка Југовића да излобира његово именовање за директора ЕД Пале, условивши га даљом подршком у Скупштини општине Пале у којој су, осим Станишића, још три одборника Демос-а.

ОЦ апсолутни господар Јахорине, Пале и Трново угрожени?

Елек и Кошарац, алфа и омега СНСД-а у Источном Сарајеву, судећи према тренутној ситуацији, нису успјели да паљанску електродистрибуцију задрже у својим рукама, али зато своју снагу демонстрирају на Јахорини. Успјели су да прошле године наметну иницијативу о доношењу Закона о Олимпијском центру Јахорина, којим би надлежности над овом планином биле потпуно одузете од општина Пала и Трново.

Слика

Новим законом, који би ускоро требало да се нађе у процедури, биће предвиђено да, практично, планином газдује Олимпијски центар. ОЦ Јахорина одређиваће, тако, цијене земљишта на Јахорини, доносити регулационе планове, одлучивати о продаји и рентама атрактивних локација на планини. Према нашим сазнањима, новим законом било би дефинисано да се чак и комуналне услуге плаћају Олимпијском центру Јахорина.

Дио Јахорине, који припада општини Трново, биће продат Олимпијском центру Јахорина, по цијени коју одреди сам центар. Том продајом, упркос противљењу власника, биће обухваћено чак и земљиште на стазама или дијеловима стаза које је у приватној својини.

Општине Пале и Трново остаће, уколико овај закон буде усвојен, без значајног извора прихода, што ће, несумњиво, негативно утицати на њихово функционисање наредних година, па чак и довести у питање њихов опстанак.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Gile 01.03.2020. 10:47
    Što Nedeljko uništi Aleksandriju i ostavi 80 porodica bez hljeba.Sad si zajašio Jahorinu i Pale pa dokle više.Kakav si to ti szručnjak majke ti.Doduše imaš visinu kao onaj iz Laktaša pa se udružili u otimanju.
  • Generic placeholder image
    Neka... 26.02.2020. 19:04
    ... Tako i treba narodu ropskog mentaliteta...
Повезане вијести
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
ОЦ „Јахорина“ на наплату стигло 20 милиона КМ ОЦ „Јахорина“ на наплату стигло 20 милиона КМ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 33m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 32m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 14m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 45m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 47m
    0