У петак наставак суђења Новалићу и другима

01.06.2021. 19:03
0
ИЗВОР: СРНА

Суђење предсједнику Владе ФБиХ Фадилу Новалићу и другима у вези са набавком 100 респиратора у вриједности од 10.530.000 КМ, које је за потребе Федералне управе цивилне заштите из Кине увезла компанија "Сребрена малина", биће настављено у Суду БиХ у петак, 4. Јуна.

На прошлом рочишту, одржаном 19. маја, Тужилаштво БиХ је уложило материјалне доказе, међу којима је и уговор од 3. априла 2020. године о куповини 100 респиратора између компаније "Сребрена малина" и Федералне управе цивилне заштите за 10,5 милиона КМ. Ријеч је о респираторима "HCVE 003" који, ипак, нису купљени.

Осим Новалића, у овом предмету оптужени су министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа "Сребрена малина" Фикрет Хоџић.

Новалић, Солак и Хоџић оптужени су за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Њих оптужница терети и за прање новца, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, фалсификовање службене исправе и повреду обавезе вођења трговачких или пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање.

Милићевићева је оптужена за несавјестан рад у служби.

Рочиште је заказано за петак у 9.00 часова, објављено је на званичној страници Суда БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима
Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће
Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 4m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 37m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 12m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 21m
    0