У петак сједница Скупштине града Источно Сарајево

20.07.2021. 09:50
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.com

На сједници Скупштине града Источно Сарајево, која ће бити одржана у петак, 23. јула, биће разматрана информација о стању  на Универзитету у Источном Сарајеву, као и информација о стању у установама студентског стандарда на подручју града за 2020/21. годину.

Одборници ће разматрати и информацију о стању секундарне и терцијарне здравствене заштите у прошлој години, те извјештај о организованости цивилне заштите на подручју града.

Одборници би требало да разматрају и измјену одлуке о кредитном задужењу града Источно Сарајево којом је предвиђено преусмјеравање кредитних средстава у дијелу који се односи на општине Трново и Источно Ново Сарајево. На захтјев општина, намјенска средства која су првобитно планирана за  изградњу расвјете на Јахорини, требало би да би буду усмјерена за изградњу Спортско-рекреационог центра у Трнову, док би, средства планирана за завршетак објекта галерије Кућански у Источном Новом Сарајеву, требало да буду усмјерена за изградњу новог дјечијег вртића у тој општини.

На сједници скупштине града биће усвојена и одлука о наградама и признањима која ће бити додијељена поводом славе града Источно Сарајево-Светог Петра Дабробосанског.

Одборници Скупштине града Источно Сарајево требало би да, како је планирано дневним редом, дају сагласност градоначелнику за потписивање Споразума о успостављању сарадње Источног Сарајева и Новог Сада.

Почетак сједнице планиран је за 10.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 39m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 55m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    7h 11m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 33m
    0
  • Данас Марковдан
    14h 21m
    0