U petak sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo

20.07.2021. 09:50
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo, koja će biti održana u petak, 23. jula, biće razmatrana informacija o stanju  na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i informacija o stanju u ustanovama studentskog standarda na području grada za 2020/21. godinu.

Odbornici će razmatrati i informaciju o stanju sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite u prošloj godini, te izvještaj o organizovanosti civilne zaštite na području grada.

Odbornici bi trebalo da razmatraju i izmjenu odluke o kreditnom zaduženju grada Istočno Sarajevo kojom je predviđeno preusmjeravanje kreditnih sredstava u dijelu koji se odnosi na opštine Trnovo i Istočno Novo Sarajevo. Na zahtjev opština, namjenska sredstva koja su prvobitno planirana za  izgradnju rasvjete na Jahorini, trebalo bi da bi budu usmjerena za izgradnju Sportsko-rekreacionog centra u Trnovu, dok bi, sredstva planirana za završetak objekta galerije Kućanski u Istočnom Novom Sarajevu, trebalo da budu usmjerena za izgradnju novog dječijeg vrtića u toj opštini.

Na sjednici skupštine grada biće usvojena i odluka o nagradama i priznanjima koja će biti dodijeljena povodom slave grada Istočno Sarajevo-Svetog Petra Dabrobosanskog.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo trebalo bi da, kako je planirano dnevnim redom, daju saglasnost gradonačelniku za potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju saradnje Istočnog Sarajeva i Novog Sada.

Početak sjednice planiran je za 10.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    5h 43m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    16h 1m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    16h 7m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    16h 5m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    14h 56m
    0