У подне „Марш на Дрину“ за доктора Лазу који би данас напунио 65 година

31.05.2020. 13:06
0
ИЗВОР: СРНА

Нишлије су у част покојног доктора-хероја Миодрага Лазића, који би данас напунио 65 година, тачно у подне на разглас пустили "Марш на Дрину", пјесму уз коју је по личној жељи сахрањен.

На "Фејсбук" страници нишког "Ургентног центра", чија иницијатива је била данашње обиљежавање, наведено је да је то начин да се доктора Лазића сјете по добру сви које је добром задужио.

- Да га се сете и сви остали, који су само слушали приче прерасле у легенде о њему, лекару без граница који није познавао ноћ и дан, умор, сопствену бол, веру и нацију када је спашавање живота у питању. Да за њим тугујемо сви ми који смо га познавали или слушали легенде о њему, једнако као и они који су први пут `јуче` сазнали за доктор Лазу. Заувек са нама - написано је на страници.

Српски патриота и војни хирург добровољац, који ће остати запамћен по добру на просторима гдје се бранило српство, од Републике Српске Крајине, преко Републике Српске до Космета, преминуо је 14. априла од посљедица вируса корона. 

Коментари 0
Повезане вијести
Станислав Бинички – аутор „Марша на Дрину“ Станислав Бинички – аутор „Марша на Дрину“
На данашњи дан рођен композитор "Марша на Дрину" Станислав Бинички На данашњи дан рођен композитор "Марша на Дрину" Станислав Бинички
Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрвата урадио најдрагоцјенију ствар” Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрва...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 7m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 49m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 17m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 38m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 47m
    0