Вечерас свечана академија поводом 30 година Музичке академије у Источном Сарајеву

10.06.2024. 09:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Свечана академија поводом обиљежавања 30 година Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву биће одржана у Народном позоришту Источно Сарајево.

Почетак свечане академије је у 20.00 часова, најављено је из Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Сутра, 11. јуна, Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију поводом крсне славе Музичке академије у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи.

Истог дана с почетком у 12.00 часова у сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву биће уприличена промоција дипломираних и мастер студената, као и додјела награда и признања заслужним професорима и студентима, наведено је у саопштењу.

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву почела је са радом школске 1994/1995. године на територији општине Илиџа, а од 1996. године просторије Музичке академије налазе се у згради Електротехничког факултета у Источном Сарајеву.

Први декан Музичке академије био је академик Војин Комадина. Несебичним залагањем њега и његових сарадника, у отежаним, ратним условима, омогућено је одвијање наставе и створени предуслови да се Академија, током наредних година, развије у респектабилну установу, са резултатима који су јој омогућили углед, како на домаћем, тако и на интернационалном плану.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Матеју Радовића не блиједи Сјећање на Матеју Радовића не блиједи
Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО) Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО)
Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске
Најчитаније
 • Сјећање на Матеју Радовића не блиједи
  49m
  3
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  14h 51m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  21h 22m
  7
 • Петар Бојовић - слављен и понижен
  1h 25m
  1
 • Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО)
  3h 43m
  0