У протекла 24 сата рођено девет беба у Болници "Србија"

24.11.2021. 08:28
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице и шест дјечака, што је највише беба рођених у једном дану у претходних пет година.

Љекарску интервенцију затражило је 59 пацијената.

Електродистрибуција:

Општина Чајниче: 

Због радова на дијелу 10 kV вода Луке-Миљено доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 12:00 часова потрошачима насеља: Миљено, Безујно, Бучковићи, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Ждријело, Батовићи, Трпиње, Козара, Поткозара и Брента Црни Бор.

Водоснабдијевање града питком водом уредно.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 48 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова и савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, те подсјећају да је у БиХ обавезно посједовање зимске опреме.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Мостар - Невесиње, на дионици Бакрачуша - Невесиње.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље, у времену од 8.00 до 16.00 повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том путу због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Нa граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са сунчаним периодима и температуром од пет до 10, на југу до 14 степени Целзијусових.

Ујутро хладније, претежно до потпуно облачно у централном појасу, на сјеверозападу и истоку, док ће на крајњем сјевероистоку и југозападу бити мање облака, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу претежно ведро, а око ријека у котлинама и на висоравнима магловито. На планинама ће бити слабог мраза.

Током дана очекује се смањење облачности на југозападу, југу и дјелимично на истоку и сјевероистоку са дужим сунчаним периодима и сунчаним временом.

На западу, сјеверозападу и дијелом централног планинског појаса биће претежно облачно.

Дуваће слаб до умјерен вјетар источног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус три, Ливно минус два, Чемерно и Хан Пијесак минус један, Градишка, Градачац и Тузла нула, Приједор, Добој, Бијељина, Соколац, Дрвар и Иван-седло један, Невесиње, Гацко и Бугојно два, Сребреница и Бихаћ три, Бањалука, Билећа, Вишеград, Сарајево и Зеница четири, Требиње седам, те Мостар и Неум 10 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град јутрос богатији за три становника Наш град јутрос богатији за три становника
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Сутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде Сутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    7h 17m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    19h 17m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    20h 51m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    4h 46m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    4h 4m
    0