У протекла три дана угашено 19 пожара

22.03.2020. 10:06
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Соколац у протекла три дана угашено је 19 пожара, међу којима су и јучерашња два шумска, у којима је причињена мања штета, подаци су Ватрогасног одјељења Соколац.

Шумски пожари, који су јуче угашени, захватили су локалитет Дикаљи на Романији и подручје брда Копито код села Жљебови, рекао је Срни координатор за стручну обуку и усавршавање у Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Никола Шарац.

Он је истакао да су у гашењу ова два пожара ватрогасцима јуче помогли припадници полиције и радници шумског газдинства "Романија" Соколац, те је захваљујући њима спријечена већа материјална штета.

Шарац је нагласио да је у протекла три дана, поред евидентираних 19 пожара, на Сокоцу избио већи број мањих пожара на више локација, које су гасили мјештани и радници соколачког Шумског газдинства.

Према његовим ријечима, због већег броја пожара ватрогасци не могу да интервенишу по свим дојавама, па у гашењу учествују мјештани.

У протекла три дана у два случаја запаљена сува трава захватила борову шуму у селу Кетеновићи, шупу у Улици Николе Тесле и два стуба далековода у селима Мељине и Подбуковача.

Према подацима Центра за обавјештавање Подручног одјељења цивилне заштите Соколац, у протекла 24 часа на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије ватрогасци су имали 23 интервенције - у Рогатици пет, на Палама и Сокоцу по четири, Источном Новом Сарајеву три, по двије у Вишеграду, Фочи и Новом Горажду, те један на Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
Угашено 11 пожара у Сокоцу, сумња се да су подметнути Угашено 11 пожара у Сокоцу, сумња се да су подметнути
Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама
Борба са ватром од Португала до Албаније Борба са ватром од Португала до Албаније
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 38m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 45m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 27m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 37m
    0