У првом дијелу топло и сунчано, од средине дана нестабилности

22.07.2024. 08:40
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Данас и сутра ће због планираних радова на 10 kV воду Боговићи доћи до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Винча, Понор, Буђ, Добра вода, Миошићи, Стајна, Подмеденик, Космај, Прутине, Радачићи, Шип, Модрик  и ФНЕ Понор 2.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Насеље из ТС 35/10 kV Бук Бијела доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима:  Копилови, Биротићи, Рудина, Бунови, Мјешаја, Приједражје и  Дворишта.

 У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 1пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Соколац:

Једна интервенција од 21.20 до 21.45 часова на гашењу самозапаљеног путничког аутомобила у Улици 9. јануара. Пожар угашен, није било повријеђених особа.

У Републици Српској и ФБиХ у првом дијелу дана биће топло и претежно сунчано вријеме, од средине данас очекују се наоблачење и падавине на западу, југоистоку и југу, а локално су могуће непогоде и појава јаког вјетра.

На истоку и у Семберији током већег дијела дана биће сунчано и веома топло, али је током ноћи на уторак локално и у овим подручјима могућа пролазна киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, повремено појачан у зони падавина сјеверних смјерова, а у Херцеговини бура на ударе појачана.

Највиша дневна температура ваздуха 28 до 34, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос преовладава ведро вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролшког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац и Бјелашница 14, Хан Пијесак 15, Бугојно 16, Гацко, Калиновик, Мркоњић Град и Чемерно 17, Ливно и Сарајево 18, Вишеград, Фоча, Кнежево, Рудо, Сански Мости и Зеница 19, Бањалука, Добој, Приједор, Нови Град и Тузла 20, Мраковица, Зворник, Србац и Бихаћ 21, Билећа 22, Бијељина и Требиње 23, Градачац и Мостар 24 и Неум 26 степени Целзијусових.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, а спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови и возачи на тим локацијама треба да возе са повећаном пажњом, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због високе дневне температуре ваздуха, из АМС-а моле возаче да на путовања крећу у раним јутарњим или касним вечерњим часовима, те да током дужих путовања праве чешће паузе.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту "Богдановац".

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Коловози мјестимично влажни Коловози мјестимично влажни
Данас сунчано уз умјерену облачност Данас сунчано уз умјерену облачност
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 27m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 50m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 23m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 20m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 11m
    0