U prvom dijelu toplo i sunčano, od sredine dana nestabilnosti

22.07.2024. 08:40
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Danas i sutra će zbog planiranih radova na 10 kV vodu Bogovići doći do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Vinča, Ponor, Buđ, Dobra voda, Miošići, Stajna, Podmedenik, Kosmaj, Prutine, Radačići, Šip, Modrik  i FNE Ponor 2.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Naselje iz TS 35/10 kV Buk Bijela doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima:  Kopilovi, Birotići, Rudina, Bunovi, Mješaja, Prijedražje i  Dvorišta.

 U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 1pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Sokolac:

Jedna intervencija od 21.20 do 21.45 časova na gašenju samozapaljenog putničkog automobila u Ulici 9. januara. Požar ugašen, nije bilo povrijeđenih osoba.

U Republici Srpskoj i FBiH u prvom dijelu dana biće toplo i pretežno sunčano vrijeme, od sredine danas očekuju se naoblačenje i padavine na zapadu, jugoistoku i jugu, a lokalno su moguće nepogode i pojava jakog vjetra.

Na istoku i u Semberiji tokom većeg dijela dana biće sunčano i veoma toplo, ali je tokom noći na utorak lokalno i u ovim područjima moguća prolazna kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno pojačan u zoni padavina sjevernih smjerova, a u Hercegovini bura na udare pojačana.

Najviša dnevna temperatura vazduha 28 do 34, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros preovladava vedro vrijeme, podaci su Federalnog hidrometeorolškog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac i Bjelašnica 14, Han Pijesak 15, Bugojno 16, Gacko, Kalinovik, Mrkonjić Grad i Čemerno 17, Livno i Sarajevo 18, Višegrad, Foča, Kneževo, Rudo, Sanski Mosti i Zenica 19, Banjaluka, Doboj, Prijedor, Novi Grad i Tuzla 20, Mrakovica, Zvornik, Srbac i Bihać 21, Bileća 22, Bijeljina i Trebinje 23, Gradačac i Mostar 24 i Neum 26 stepeni Celzijusovih.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, a sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi i vozači na tim lokacijama treba da voze sa povećanom pažnjom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog visoke dnevne temperature vazduha, iz AMS-a mole vozače da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim časovima, te da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu "Bogdanovac".

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu
Sutra pretežno oblačno sa kišom Sutra pretežno oblačno sa kišom
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 59m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 41m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 9m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 30m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 39m
    0