У Републици Српској вирусом корона заражене још 53 особе

30.04.2020. 09:50
0
ИЗВОР: Глас Српске

Вирус корона у протекла 24 часа потврђен је код још 53 особe у Републици Српској.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 627 лабораторијска узорка.

Када је ријеч о новозараженим, према мјесту пребивалишта, 26 особа је из Бањалуке, десет из Добоја, по три особе су из Лакташа и Дервенте, по двије особе су из Челинца, Оштре Луке и Градишке и по једна особа је из Новог Града, Српца, Кнежева, Прњавора и Теслића.

Ријеч је о 20 особа мушког и 33 женског пола - 19 жена је средње животне доби, четири млађе, а десет жена је старије животне доби. Пет особа мушког пола су млађе животне доби, шест средње и девет мушкараца је старије животне доби.

Укупно 13 особа је хоспитализовано, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Укупно 23 особе нису навеле епидемиолошку везу са позитивним случајем, док је код осталих лица лијеч о контакту са позитивним лицем.

Вирус корона потврђен је код четири медицинске сестре и једног доктора медицине у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Тестиранa су и још 73 радника Универзитетског клиничког центра Републике Српске и ови налази су негативни. У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 59 здравствених радника чији налази су негативни.

Такође, тестирано је укупно 19 особа које бораве и раде у домовима за старија лица, а нови вирус корона потврђен је код три запосленика једног дома за старија лица у Дервенти и код једне кориснице дома за старија лица у Бањалуци.

Тестиранa су и 22 републичка инспектора чији су налази негативни. Тестирано је укупно 69 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни.

До сада је у Републици Српској потврђено је 820 случајева вируса корона, од посљедица Ковида - 19 преминуле су 34 особе, а опоравило се 381 особа.

 У Републици Српској до сада је на нови вирус корона извршено укупно 13.026 тестирања.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Када радник има право на скраћено радно вријеме? Када радник има право на скраћено радно вријеме?
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    14h 35m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    14h 40m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    15h 32m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    15h 46m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    9h 8m
    0