У Сарајеву пронађена већа количина оружја и муниције, трага се за једним лицем

12.06.2022. 12:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево пронашли су већу количину ватреног оружја и муниције приликом претреса стана које користи лице из Сарајева чији су иницијали К.Д, за којим је расписана оперативна потрага јер није затечено на адреси становања.

Пронађени су и одузети самостријел са оптичким нишаном, 1.177 комада метака разног калибра, 42 комада металних цијеви-дијелова пиштоља, кундак за пушку, те пиштољ без обиљежја и припадајуће цијеви и оквира.

Пронађено је и осам комада оквира за пиштољ, оквир за аутомат “шмајсер”, оквир за “ПАСП”, два пара дрвених облога за рукохват пиштоља, четири прибора за чишћење оружја, пушка “пумпарица”, као и регистарска таблица за којом је Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала потрагу.

За лицем К.Д, је због постојања основа сумње да је починило кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, расписана оперативна потрага, с обзиром да није затечено на адреси становања, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

О свим предузетим мјерама и радњама упознат је дежурни тужилац сарајевског Кантоналног тужилаштва, те се настављају даље активности с циљем документовања наведеног кривичног дјела, као и лоцирања и проналаска осумињеног лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијело мушкарца пронађено у стану у Сарајеву Тијело мушкарца пронађено у стану у Сарајеву
Потрага за полицајцем због сумње да је ранио једну особу Потрага за полицајцем због сумње да је ранио једну особу
Дојаве о постављеним бомбама у полицијским станицама у Сарајеву Дојаве о постављеним бомбама у полицијским станицама у Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 52m
    0