У селу Пријеђел учестали напади вукова који бјеже испред пожара

16.08.2024. 15:29
0
ИЗВОР: radiofoca.com

На пољопривредном газдинству Младена Ђајића у селу Пријеђел у близини Тјентишта ових дана учестали су напади вукова, и то усред дана.

Власник прича да звјери бјеже испред пожара у Националном парку „Сутјеска“ право преко његовог имања, које се од превоја Пријеђел простире до ушћа Сутјеске у Дрину.

- И раније су се дешавали спорадични напади медвједа и вукова на овце и јагњад, међутим у задњих четири, пет дана, како се појавило пожариште на Зеленгори кренула је дивљач у нашем правцу. Како иде дим низ Сутјеску, према ушћу и низ Дрину, тако испред себе тјера звијери - каже Ђајић.

Он заједно са сестром Радом Ђајић држи 150 оваца.

У четири напада успјели су да их одбране, али звјери, истиче Ђајић, не посустају, па су им страдала три грла.

- Док у општини данас пријављујем штету од претходног дана и документујем је сликама, зову ме са села- ево их, напали поново, усред бијела дана, око 12.00 часова, између куће и штале, шаљу ми снимке, имам нову штету - прича Ђајић.

Овај пољопривредник, који је након радног вијека у војсци, одлучио да се на ђедовини озбиљније бави овчарством, каже да годишње у просјеку има десетак грла штете, али да напади никад нису били овако учестали.

- Немам никакву примједбу на општинску службу која се бави утврђивањем штете, не сумњам ни у ловачко друштво, ни у министарство, биће то одрађено. Не дамo очевину и ђедовину, боримо се, трудићемо се и даље да то одржимо - рекао је Ђајић.

Пише: Игор Јанковић

Коментари 0
Повезане вијести
Уручене награде "Златна сова" и "Совица" Уручене награде "Златна сова" и "Совица"
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 23m
    0
  • Слани мафини
    15h 44m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 39m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 33m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 2m
    3