U selu Prijeđel učestali napadi vukova koji bježe ispred požara

16.08.2024. 15:29
0
IZVOR: radiofoca.com

Na poljoprivrednom gazdinstvu Mladena Đajića u selu Prijeđel u blizini Tjentišta ovih dana učestali su napadi vukova, i to usred dana.

Vlasnik priča da zvjeri bježe ispred požara u Nacionalnom parku „Sutjeska“ pravo preko njegovog imanja, koje se od prevoja Prijeđel prostire do ušća Sutjeske u Drinu.

- I ranije su se dešavali sporadični napadi medvjeda i vukova na ovce i jagnjad, međutim u zadnjih četiri, pet dana, kako se pojavilo požarište na Zelengori krenula je divljač u našem pravcu. Kako ide dim niz Sutjesku, prema ušću i niz Drinu, tako ispred sebe tjera zvijeri - kaže Đajić.

On zajedno sa sestrom Radom Đajić drži 150 ovaca.

U četiri napada uspjeli su da ih odbrane, ali zvjeri, ističe Đajić, ne posustaju, pa su im stradala tri grla.

- Dok u opštini danas prijavljujem štetu od prethodnog dana i dokumentujem je slikama, zovu me sa sela- evo ih, napali ponovo, usred bijela dana, oko 12.00 časova, između kuće i štale, šalju mi snimke, imam novu štetu - priča Đajić.

Ovaj poljoprivrednik, koji je nakon radnog vijeka u vojsci, odlučio da se na đedovini ozbiljnije bavi ovčarstvom, kaže da godišnje u prosjeku ima desetak grla štete, ali da napadi nikad nisu bili ovako učestali.

- Nemam nikakvu primjedbu na opštinsku službu koja se bavi utvrđivanjem štete, ne sumnjam ni u lovačko društvo, ni u ministarstvo, biće to odrađeno. Ne damo očevinu i đedovinu, borimo se, trudićemo se i dalje da to održimo - rekao je Đajić.

Piše: Igor Janković

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 51m
    0
  • Slani mafini
    13h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 1m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 30m
    0