У Сокоцу 29 заражених вирусом Корона

01.10.2021. 11:15
0
ИЗВОР: СРНА

Од 44 тестирана лица код 29 је потврђен вирус корона, што указује да се епидемиолошка ситуација на Сокоцу из дана у дан погоршава, рекла је Срни Адријана Станар, директор Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић".
Станарева је прецизирала да је ријеч о лицима тестираним у уторак, 28. септембра.

Она је нагласила да је тренутно укупно 70 лица позитивно на вирус корона на подручју општине Соколац, према евиденцији локалног Дома здравља.

-Имамо све већи број лица млађе животне доби код којих је потврђен вирус корона, међу којима има ученика основне и средње школе, те је једно дијете упућено на лијечење у болницу - навела је Станарева.

Она је напоменула да је Дом здравља у доброј комуникацији са директорима Основне школе "Соколац" и Средњошколског центра "Свети Василије Острошки", те да се предузимају све препоручене мјере заштите и поступа према важећим процедурама.

Станарева је додала да се сваки дан повећава и број захтјева за тестирање и да је синоћ тестирано 30 особа у овој здравственој установи, те да се ускоро очекују резултати.

Коментари 0
Повезане вијести
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    19h 43m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    23h 22m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    17h 52m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    6h 33m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    1h 18m
    0