U Sokocu 29 zaraženih virusom Korona

01.10.2021. 11:15
0
IZVOR: SRNA

Od 44 testirana lica kod 29 je potvrđen virus korona, što ukazuje da se epidemiološka situacija na Sokocu iz dana u dan pogoršava, rekla je Srni Adrijana Stanar, direktor Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić".
Stanareva je precizirala da je riječ o licima testiranim u utorak, 28. septembra.

Ona je naglasila da je trenutno ukupno 70 lica pozitivno na virus korona na području opštine Sokolac, prema evidenciji lokalnog Doma zdravlja.

-Imamo sve veći broj lica mlađe životne dobi kod kojih je potvrđen virus korona, među kojima ima učenika osnovne i srednje škole, te je jedno dijete upućeno na liječenje u bolnicu - navela je Stanareva.

Ona je napomenula da je Dom zdravlja u dobroj komunikaciji sa direktorima Osnovne škole "Sokolac" i Srednjoškolskog centra "Sveti Vasilije Ostroški", te da se preduzimaju sve preporučene mjere zaštite i postupa prema važećim procedurama.

Stanareva je dodala da se svaki dan povećava i broj zahtjeva za testiranje i da je sinoć testirano 30 osoba u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te da se uskoro očekuju rezultati.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    22h 6m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 41m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    20h 15m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 56m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 42m
    0