У Сокоцу одржана едукативна предавања о опасностима употребе пиротехничких средстава

16.12.2021. 15:12
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске станице Соколац одржали су данас едукативна предавања за ученике основне школе у Сокоцу о посљедицама које могу настати усљед нестручног руковања приротехничким средствима.

Предавања се спроводе са циљем информисаности дјеце о свим могућим опасностима и повредама које могу настати употребом пиротехничких средстава.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са реализацијом превентивних активности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево, али и са предузимањем репресивних мјера у циљу спречавања неовлаштене продаје у употребе пиротехничких средстава, саопштено је из ове управе.

У складу са одредбама Закона о јавном реду и миру Републике Српске употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту, на начин који изазива узнемиреност грађана, кажњива новчаном казном у износу од 300 до 900 КМ, док казна за привредно друштво и друго правно лице износи од 2.000 КМ до 6.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 10m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 5m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 53m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 59m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 27m
    0