У Сокоцу одржана панел дискусија о изградњи мира у БиХ

13.12.2019. 15:15
0
ИЗВОР: Катера

У оквиру Мировног каравана који организује Центар за изградњу мира данас је у Сокоцу одржана панел дискусија са представницима и волонтерима различитих невладиних организација који доприносе изградњи мира и међуетничком помирењу.

Мировном каравану претходио је мировни камп на којем су своја предавања одржали локални мировњаци те су учесници послије кампа оснажени како би могли имплементирати локалне иницијативе у својим заједницама.

Слика

акон мировног кампа и каравана слиједи програм малих грантова којима ће они имплементирати локалну иницијативу у заједницама из којих долазе - истакла је координатор пројекта, Амила Бехремовић.

Како су рекли учесници кампа, овај пројекат руши међуетничке предрасуде које имају млади у држави.

-Стварно је тешко објаснити то ријечима, да се зближите тако са неким ко је друге вјере или нације и већина нас овдје је става да смо ми једна велика породица - рекао је учесник кампа из Сокоца, Марко Мухаремовић.

Он додаје и да је послије мировног кампа и каравана у плану заједнички пројекат изградње мира између младих Сокоца и Олова.

Слика

Пројекат мировног капма и каравана проводи се уз подршку УСАИД-а, ''Каруна'' центра за изградњу мира и партнерских организација међу којима је и Центар за изградњу мира из Санског Моста.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 53m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 59m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 21m
    0