У Сокоцу подијељено 80 сјеменских пакета

16.04.2020. 10:34
0
ИЗВОР: Катера

У Сокоцу је данас подијељено 80 сјеменских пакета за прољећну сјетву , које је обезбиједила Влада Републике Српске преко ИФАД организације у сарадњи са локалним заједницама као помоћ социјално угроженим и вишечланим породицама.

Пакете сјеменског материјала који садрже сјеменски материјал кромпира, ситна сјемена, ђубрива и прскалице добио је дио социјално угрожених породица, вишечлане породице као и дио породица чији чланови су у овом периоду остали без посла.

Слика

- Циљ ове подјеле сјеменских пакета јесте да помогне пољопривредну производњу као и да се постигне прехрамбена стабилност Републике Српске - изјавила је Јелена Мићић, руководилац подручне јединице Соколац Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Мићићева је додала и да ово није једина активност Министарства те да ће сљедеће седмице почети и постављање пластеника на подручју општине Соколац.

Менаџер СРП кластера, Жељка Пејовић истакла је да је улога кластера да усмјери пољопривредне произвођаче и да им нађе тржиште како би могли продати вишак производа и на тај начин обезбиједе финансијску добит својој породици.

- Тренутно радимо платформу, односно сајт за онлајн продају вишка производа који ће помоћи произвођачима - изјавила је Пејовићева.

Они који су добили пакете сјемена сагласни су у томе да је ово добар потез Владе и локалних заједница.

- Свакоме је добродошла ова помоћ, сада то треба реализовати али код нас је право вријеме за сјетву тако да је ово дошло у право вријеме - рекао је Славиша Савчић из села Жљебови код Сокоца.

Циљ руководства општине Соколац је да 300 породица добије сјеменски материјал на подручју општине

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 0m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 33m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 33m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 10m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 39m
    0