У Србији почела производња дијелова за Ауди и Порше

08.06.2020. 18:42
0
ИЗВОР: Agencije

У Ивањици је почела да ради њемачка компанија "Кониг метал", која се бави производњом дијелова за велике аутомобилске куће, попут Аудија и Поршеа.

Фабрика се простире на пет хиљада квадратних метара и биће запослено 350 радника.

-Ово је још један од немачких инвеститора који су одлучили да свој новац уложе у нашу земљу. Добили смо озбиљног и одговорног партнера, на радост Ивањичана, али и целе Србије. Овакве инвестиције су нам јако важне, јер утичу на наш позитиван економски раст- изјавила је предсједница владе Ана Брнабић.

Директор компаније Кониг метал Ханс Јорге истакао је да послују широм свијета, али да нигдје нису дочекани као у Србији и да је баш то један од разлога због ког су бирали Ивањицу као општину у коју ће уложити свој новац.

-Од самог почетка имали смо огромну подршку владе, испуњени су сви наши услови, као и у било којој другој земљи. Привредна клима је одлична и надамо се да ће ова сарадња бити на обострано задовољство и да ће бити на понос и Србије и Њемачке- рекао је Јорге.

Један од разлога зашто је одлука пала на ову општину у западној Србији је успјешно спроведена гасификација, која ће омогућити лакше и економичније пословање.

-Резултати нашег рада се сада виде, јер у нашој општини имамо озбиљну немачку компанију, која ће запослити грађане и омогућити да млади не иду у велике градове, већ да остану овде. Велику захвалност дугујемо председнику државе и влади, јер нису заборавили Ивањицу. Трудићемо се да наставимо крупним корацима напред, како би Ивањици вратили стару славу- рекао је Зоран Лазовић, предсједник општине Ивањица.

У плану је да фабрика Кониг буде проширена на још 10.000 квадратних метара.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 13m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 42m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 24m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 43m
    0