У Србији трећи талас короне односи све више живота

15.11.2020. 16:28
0
ИЗВОР: Srpskainfo.com

У Србији је у протекла 24 сата преминуло 20 особа од последица корона вируса, чиме је укупан број жртава премашио 1.000, односно сада износи 1.009. Тренутно је стопа смртности према подацима Института "Батут" 1,19 одсто.

Према графичком приказу који је јуче објавио проф. Петар Kочовић, видимо да је у првом таласу преминуло 239 особа, а у другом 494. У трећем таласу који је немилосрднији од претходна два, до сада је битку са короном изгубило њих 276, када укључимо и 20 особа преминулих у посљедња 24 сата. Међутим, најгоре тек долази, кажу стручњаци.

– У наредних неђељу дана можемо очекивати да ће долазити до повећања броја оболелих, али би након тога могли да имамо постепени пад, што ће опет свакако зависити од понашања становништва – рекао је за Блиц епидемиолог и члан Kризног штаба за сузбијање инфекције Цовид-19, проф. др Бранислав Тиодоровић.

Он је поручио да тренутна епидемиолошка ситуација захтева крајњу озбиљност и одговорност.

– И даље су највећи проблем они који игноришу апеле љекара, одлазе на журке, у ноћне изласке, свакако без поштовања мјера гђе се не носе маске нити се држи физичка дистанца – додаје др Тиодоровић.

Мјере које је данас донела Влада Србије управо се и односе на изласке и већа окупљања – сви кафићи, ресторани, клубови, али и продавнице и супермаркети радиће само до 21 сат. Више о томе можете прочитати у посебној вијести.

Подсјетимо, у протекла 24 сата потврђено је још 3.482 нова случаја корона вируса, а тестирано је 11.527 особа. На респираторима у болницама широм Србије налази се 164 пацијената, а хоспитализовано је 3.847 људи.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 47m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 46m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 28m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 59m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 1m
    0