У сриједу акција добровољног даривања крви у Источном Новом Сарајеву

07.06.2021. 12:35
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије у сарадњи са Службом за трансфузилогију болнице "Србија" у Источном Сарајеву организује у сриједу, 9. јуна, велику акцију прикупљања крви за коју је пријављено 200 давалаца.

Предсједник Удружења Госпава Пејић рекла је Срни да је ово традиционална акција која се реализује поводом Свјетског дана добровољног давалаштва крви, а уједно и поводом Спасовдана - славе општине Источно Ново Сарајево.

Пејићева је додала да су тренутне залихе крви задовољавајуће, али предстоји период годишњих одмора, те ће ова акција знатно утицати на то да се обезбиједе додатне резерве.

Она је напоменула да ће акција бити одржана од 9.00 до 16.00 часова у новој спортској дворани у Источном Новом Сарајеву на Тргу Србија.

- Нама је припала велика част што нам је општина омогућила да наши хуманитарци, даваовци крви, први уђу у тај простор да симболично покажу колико је наш град наклоњен и спорту. Пријављено је доста и наших спортских удружења, клубова који ће подржати акцију, а њихову подршку имамо и од раније и то нам много значи - рекла је Пејићева.

Она је додала да су, као и до сада, позвали и сараднике и пријатеље из удружења давалаца крви из региона, и то из Врања, Угљевика, Будве, Београда, те из Требиња и Гацка.

- Наши гости стижу сутра, биће овдје два дана и имаћемо прилику да се дружимо и срећни смо што можемо напокон кренути неким нормалним начином живота -  истакла је Пејићева.

Она се нада да ће успјети да реализују ову велику акцију на квалитетан и добар начин, уз придржавање епидемиолошких мјера, појаснивши да сваки пријављени давалац има одређену сатницу када даје крв, а биће екипа из Службе за трансфузију крви.

Пејићева је захвалила спонзорима и представницима града Источно Сарајево, те градских општина, који су подржали акцију.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 6m
    4