У сриједу и четвртак активности поводом крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву

22.05.2023. 14:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежиће у сриједу, 24. маја, крсну славу - Светог Ћирила и Методија када је предвиђена литургија и обред ломљења славског колача у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама, а наредног данас планирана је промоција доктора наука.

Литургија ће у сриједу, 24. маја, бити служена од 9.00 часова.

Истог дана, од 12.00 часова биће одржана свечана сједница Сената на којој ће бити изабран ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Сниматељи и фото-репортери могу да сниме почетак сједнице, након које су планиране изјаве за новинаре.

У четвртак, 25. маја, у 12.00 часова је најављена промоција доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву која ће се одржати у амфитеатру "Професор др Вељко Вулетић" на Електротехничком факултету.

Изјаве за новинаре су планиране 20 минута прије почетка свечаности.

Универзитет у Источном Сарајеву има 17 организационих јединица које се налазе у десет локалних заједница од којих осам на подручју града.

Универзитет у Источном Сарајеву баштини традицију једне од првих високошколских институција у БиХ – Богословије у Сарајеву која је основана 1882. године.

Студиј је организован у три циклуса-степена у складу са Законом о високом образовању Републике Српске и одредбама Болоњске деклерације. 

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 12m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 4m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 55m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 40m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 41m
    0