У сриједу и четвртак активности поводом крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву

22.05.2023. 14:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежиће у сриједу, 24. маја, крсну славу - Светог Ћирила и Методија када је предвиђена литургија и обред ломљења славског колача у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама, а наредног данас планирана је промоција доктора наука.

Литургија ће у сриједу, 24. маја, бити служена од 9.00 часова.

Истог дана, од 12.00 часова биће одржана свечана сједница Сената на којој ће бити изабран ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Сниматељи и фото-репортери могу да сниме почетак сједнице, након које су планиране изјаве за новинаре.

У четвртак, 25. маја, у 12.00 часова је најављена промоција доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву која ће се одржати у амфитеатру "Професор др Вељко Вулетић" на Електротехничком факултету.

Изјаве за новинаре су планиране 20 минута прије почетка свечаности.

Универзитет у Источном Сарајеву има 17 организационих јединица које се налазе у десет локалних заједница од којих осам на подручју града.

Универзитет у Источном Сарајеву баштини традицију једне од првих високошколских институција у БиХ – Богословије у Сарајеву која је основана 1882. године.

Студиј је организован у три циклуса-степена у складу са Законом о високом образовању Републике Српске и одредбама Болоњске деклерације. 

Коментари 0
Повезане вијести
Тренутно уписан 1.091 бруцош на Универзитет у Источном Сарајеву Тренутно уписан 1.091 бруцош на Универзитет у Источном Сарајеву
Уприличен пријем за 71 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО) Уприличен пријем за 71 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Са...
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 15m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 50m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 51m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  19h 58m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 42m
  0