У сриједу књижевно вече са Милицом Боровчанин

29.08.2022. 08:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Књижевница Милица Боровчанин са Сокоца представиће се својим стиховима и ликовним радовима на књижевној вечери у сриједу, 31. августа, на Хан Пијеску.

Озренка Ђурић Радуловић, директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" на Хан Пијеску која је организатор књижевне вечери, рекла је Срни да ће гост вечери бити и професор српског језика и књижевности Сузана Пржуљ, а у музичком дијелу програма наступиће Сокочанка Николина Крунић извођењем етно-пјесама уз пратну Сергеја Радовановића на гитари.

Књижевно вече почиње у библиотеци од 19.00 часова.

У оквиру књижевне вечери у библиотеци ће бити изложени и ликовни радови Боровчанинове.

Боровчанинова је ученица соколачке гимназије и већ је издала три самосталне књиге поезије и добитник је низа признања за литерарно стваралаштво у земљи и региону, а однедавно је лауреат награде "Млади србисти" коју дојдељује Филозофски факултет у Источном Сарајеву.

Најновија у низу је прва награда на литерарном конкурсу "Духовност и савремени човјек" који је организовало Удружење жена "Сноп" из Гучева код Рогатице, у оквиру "Преображењских дана".

Коментари 0
Повезане вијести
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 20m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 53m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 19m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 32m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 1m
    3