У сриједу обиљежавање Дана устанка против фашизма у Сокоцу

25.07.2022. 09:28
1
ИЗВОР: srna.rs

На Сокоцу ће у сриједу, 27. јула, бити обиљежен Дан устанка на Романији у борби против фашизма, у организацији Савеза удружења бораца народноослободилачког рата /СУБНОР/ општине Соколац, најављено је из Организационог одбора.

Према програму обиљежавања Дана устанка, у 10.00 часова је предвиђено полагање цвијећа на споменик жртвама фашизма у Подроманији.

На Спомен-костурницу у Парку бораца Романије, на којој су уписана имена 969 погинулих у Другом свјетском рату на подручју општине Соколац, биће положени вијенци и цвијеће, а потом се очекује обраћање званичника.

Прикладан умјетнички програм почеће у 11.40 часова.

Из Општинског одбора СУБНОР-а Соколац позивају грађане ове локалне заједнице и потомке учесника Народноослободилачког покрета да присуствују обиљежавању Дана устанка против фашизма.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Miroslav Klačar -Kragujevac 27.07.2022. 23:32
    Veliko poštovanje za sve pale borce i Vas iz Katere što na ovaj način podsećate na sve one koji su dali svoj život u borbi protiv fašista. Deo moje porodice je ugradio sebe u toj borbi i slava njima i večno pamćenje.
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    12h 30m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    9h 59m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    9h 17m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    4h 13m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    8h 41m
    0