У Српској све превентивне мјере продужене за још 14 дана

14.09.2020. 15:42
1
ИЗВОР: Srpska.info

Републички штаб за ванредне ситуације данас је продужио све превентивне мјере за још 14 дана, односно до 28. септембра, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Ријеч је о раније донесеним превентиним мјерама, а којима се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 људи, те радно вријеме угоститетљских објеката за исхрану и пиће од шест до 24 часа.

Пружање угоститељских услуга исхране и пића у дозвољеном временском периоду од шест до 24 часа, како се наводи у саопштењу, односи се и на угоститељске објекте за смјештај.

До 28. септембра дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Привредни субјекти којима је дозвољен рад, дужни су да га организују уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске” за спречавање појаве и ширења COVID 19 болести на радном мјесту. Такође, сви привредни субјекти могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске”.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ana 14.09.2020. 16:26
    U ugostiteljskim onjektima kao o u kafićima s baštom,Niko ne dezinfikuje stolove poslije gostiju koji napuste objekat,da bi pripremili za sledeće goste.
    Da li je to protivno propisanim mjerama zaštite.
Повезане вијести
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Већи праг за занатлије или скупље услуге Већи праг за занатлије или скупље услуге
Почела исплата пензија Почела исплата пензија
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 16m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 51m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 59m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 17m
    0