У СШЦ „Василије Острошки“ додјела диплома матурантима 7. јуна

25.05.2021. 14:13
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Наставни план и програм у Средњошколском центру „Василије Острошки“ у Сокоцу успјешно је реализован, потврдио је директор ове образовне установе Мирослав Максимовић.

Матуранти су завршили школску годину 11. маја, док се за остале ученике настава завршава 8. јуна. Сада је пред њима полагање матурског испита, додјела диплома, као и проглашење ученика 57. генерације матураната.

Према ријечима директора Максимовића, додјела диплома за матуранте, којих је ове године укупно 87 биће уприличена 7. јуна.

– Познато је да смо имали измијењену наставу током цијеле школске године. Један дио је по препоруци ресорног министарства организован путем онлајн платформи, а други дио наставе је реализован тако што су часови били скраћени на 20 минута, а одјељења била подијељена на двије групе. И поред сложене ситуације са пандемијом вируса корона, ученици су стекли квалитетно знање – констатовао је Максимовић.

Он је истакао да већ неколико година о организовању прославе матурске вечери одлучују ученици.

– Прошлогодишња генерација није могла организовати прославу матуре, док је ове године то дозвољено. Републички штаб за ванредне ситуације је дозволио скуп до 30 лица на једном мјесту. Према тој одлуци, свако одјељење завршног разреда могло би организовати прославу за себе, али, то је сада на ученицима да одлуче – нагласио је Максимовић.

Максимовић је додао да је стигао допис од ресорног министарства у коме се наводи да је могуће организовати екскурзије, али само на простору Републике Српске.

– Ми смо имали договорену екскурзију у Грчку, која није реализована. У том времену, када је требало да ученици путују, епидемиолошке мјере су биле пооштрене и то је било неизводљиво – казао је он.

Почетком јуна, планиран је упис у прве разреде средњих школа. Спроведена је анкета ученика и родитеља, који су исказали интересовање за одређену школу.

– Дјеца могу уписати: гимназију – општи смјер, гимназију – рачунарско – информатички смјер, шумарски техничар и економски техничар. Имамо услове и кадар за те школе, надам се да ће одзив ученика бити као на анкети – рекао је директор Максимовић.

У Средњошколском центру „Василије Острошки“ школску 2020/2021. годину пахађала су 372 ученика.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Од данас редукција воде Соколац: Од данас редукција воде
Соколац: "Радилице" уносиле више "медне росе" у кошнице Соколац: "Радилице" уносиле више "медне росе" у кошнице
Обиљежене 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде Обиљежене 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  10h 11m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  14h 53m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  8h 53m
  2
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  9h 6m
  0
 • Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  14h 23m
  2