U SŠC „Vasilije Ostroški“ dodjela diploma maturantima 7. juna

25.05.2021. 14:13
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Nastavni plan i program u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ u Sokocu uspješno je realizovan, potvrdio je direktor ove obrazovne ustanove Miroslav Maksimović.

Maturanti su završili školsku godinu 11. maja, dok se za ostale učenike nastava završava 8. juna. Sada je pred njima polaganje maturskog ispita, dodjela diploma, kao i proglašenje učenika 57. generacije maturanata.

Prema riječima direktora Maksimovića, dodjela diploma za maturante, kojih je ove godine ukupno 87 biće upriličena 7. juna.

– Poznato je da smo imali izmijenjenu nastavu tokom cijele školske godine. Jedan dio je po preporuci resornog ministarstva organizovan putem onlajn platformi, a drugi dio nastave je realizovan tako što su časovi bili skraćeni na 20 minuta, a odjeljenja bila podijeljena na dvije grupe. I pored složene situacije sa pandemijom virusa korona, učenici su stekli kvalitetno znanje – konstatovao je Maksimović.

On je istakao da već nekoliko godina o organizovanju proslave maturske večeri odlučuju učenici.

– Prošlogodišnja generacija nije mogla organizovati proslavu mature, dok je ove godine to dozvoljeno. Republički štab za vanredne situacije je dozvolio skup do 30 lica na jednom mjestu. Prema toj odluci, svako odjeljenje završnog razreda moglo bi organizovati proslavu za sebe, ali, to je sada na učenicima da odluče – naglasio je Maksimović.

Maksimović je dodao da je stigao dopis od resornog ministarstva u kome se navodi da je moguće organizovati ekskurzije, ali samo na prostoru Republike Srpske.

– Mi smo imali dogovorenu ekskurziju u Grčku, koja nije realizovana. U tom vremenu, kada je trebalo da učenici putuju, epidemiološke mjere su bile pooštrene i to je bilo neizvodljivo – kazao je on.

Početkom juna, planiran je upis u prve razrede srednjih škola. Sprovedena je anketa učenika i roditelja, koji su iskazali interesovanje za određenu školu.

– Djeca mogu upisati: gimnaziju – opšti smjer, gimnaziju – računarsko – informatički smjer, šumarski tehničar i ekonomski tehničar. Imamo uslove i kadar za te škole, nadam se da će odziv učenika biti kao na anketi – rekao je direktor Maksimović.

U Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ školsku 2020/2021. godinu pahađala su 372 učenika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    20h 14m
    8
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    1h 35m
    0
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    20h 46m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    15h 57m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    20h 55m
    0