У току претреси на више локација на подручју Источног Сарајева

13.10.2021. 09:20
0
ИЗВОР: СРНА

У току су претреси на више локација на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево у оквиру акције у вези са хапшењем лица која су починила кривична дјела осигураничке преваре, потврдила је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Мирна Миљановић.

Та лице се сумњиче и за преваре, фалсификовање исправа, злоупотребу службеног положаја и удруживање ради чињења кривичних дјела, додала је Миљановићева.

Она је навела да у овој полицијској акцији МУП-а Кантона Сарајево, која још траје, учествују полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево претходно је саопштено да је у овој акцији под кодним називом "Контакт" више лица јутрос ухапшено.

У саопштењу се наводи да су мета акције особе осумњичене да су се удружиле у групу која је у протеклом периоду фингирала саобраћајне незгоде с циљем наплате штете од осигуравајућих друштава, а при чему су имали и помоћ полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Акцију, према налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, спроводе припадници министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево, а претреси се одвијају на више од 20 локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала, Сокоца и других мјеста. 

Коментари 0
Повезане вијести
Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома
Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву
Претреси у Сарајеву због незаконитог трговања акцијама на берзи Претреси у Сарајеву због незаконитог трговања акцијама на берзи
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    14h 10m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    16h 29m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    16h 56m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    19h 36m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    12h 17m
    0