У току разговори са Москвом о новој вакцини

11.08.2020. 13:15
0
ИЗВОР: СРНА

Свјетска здравствена организација /СЗО/ и здравствене власти Русије разговарају о могућој преквалификацији нове руске одобрене вакцине против ковида 19 за ову организацију, изјавио је данас портпарол СЗО.

Предсједник Владимир Путин изјавио је раније да је Русија прва у свијету дала регулаторно одобрење за вакцину против ковида 19, након мање од два мјесеца тестирања на људима.

Москва је ово достигнуће описала као доказ своје научне способности.

- У блиском смо контакту са здравственим властима Рсуије и у току је дискусија о могућој преквалификацији вакцине за СЗО. Преквалификација било које вакцине обухвата ригорозне провјере и проучавање свих неопходних података о безбједности и ефикасности - рекао је портпарол СЗО Тарик Јашаревић на конференцији за новинаре у Женеви. 

Коментари 0
Повезане вијести
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 34m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 7m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 33m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 46m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 15m
    3