У трци за вакцинама Србија изашла као побједник

03.02.2021. 11:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

Дачић је пренио да му је предсједник Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвид Мекалистер у разговору који су јуче водили поводом наставка међустраначког дијалога, рекао да је у њемачкој штампи видио да је Србија шампион у процесу вакцинације.

– Кад такву констатацију чујете од предсједника Спољнополитичког одбора у условима када се то није очекивало, драго ми је. Очекивало се да земље које нису чланице Европске уније имају проблема у снабдијевању вакцинама, а набавка у Србији показује одговоран однос државе према том питању – рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Дачић је поручио да је сада најважнија ствар да се спроведе масовна вакцинација како би се створили услови да се Србија врати свакодневном животу.

– Чули смо директора Свјетске здравствене организације који каже да се малтене врши геноцид у области набавке вакцина. Сви договори који постоје да се вакцина равномјерно распоређује су пропали. Ми имамо пријатеље на свим странама и то су успјеси наше спољне политике – рекао је Дачић.

Каже да је било предрасуда према руским и кинеским вакцинама, те да су и једна и друга показале да се налазе високо када је ријеч о квалитету.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 54m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 0m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 22m
    0