У Трнову стање задовољавајуће, Жељезница се у великој мјери укоритила

19.01.2023. 09:59
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју општине Трново јутрос је стање задовољавајуће и ријека Жељезница се у великој мјери укоритила, рекао је Срни начелник Драгомир Гаговић.

Гаговић је истакао да је најважније да се превентивно дјеловало како би се избјегле веће посљедице од евентуалних поплава због обилних падавина.

- Жељезница се у великој мјери укоритила, али киша и даље пада, праћена вјетром, тако да нисмо сигурни када ћемо укинути ванредну ситуацију. Ако буде овако како је сада, вјероватно ћемо то урадити предвече или евентуално ујутро. Најважније је да неће бити штете као у поплавама у новембру 2021. Године - истакао је Гаговић.

Слика

Фото: srna.rs

Он је навео да је ноћ била прилично критична у Кијеву, јер је киша константно падала и људи су цијелу ноћ дежурали.

Гаговић је напоменуо да је неколико викендица у Кијеву поплављено, те да су и јутрос интервенисали са одређеним бројем врећа са пијеском, бојећи се да би се могао повећати ниво ријеке.

- И даље је велики доток воде са обилижњих планина у Жељезницу, иако је корито прошлог љета продубљено и проширено у значајној мјери не може да прими ту количину воде - рекао је Гаговић, додајући да је за сада вода исправна за пиће.

Због проглашења ванредне ситуације у општини Трново уведена су дежурства у згради општине Трново, те грађани могу све проблеме пријавити на бројеве телефона 057/610-237 и 057/610-120.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    12h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    10h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    7h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    10h 9m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    7h 9m
    3