У Турској три града сравњена са земљом (ВИДЕО)

06.02.2023. 09:55
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Стравични земљотрес погодио је рано јутрос око три сата ујутро по локалном времену југ Турске који је иза себе оставио пустош, мртве, рањене и велики број оних који су остали заробљени под гомилом шута и бетона.

Епицентар како је саопштено догодио се на 3 километра од града Газинттепа на дубини од 10 км. Први земљотрес је био јачине 7,8 по Рихтеру, а накнадни који је уследио сат, сат и по касније 6,7 по Рихтеру.

Први прелиминарни подаци говоре да је само на југу Турске уништено односно срушено 130 зграда. Рушење зграда забиљежено је и у Срији, али за сад детаљних информација о томе за сада нема.

Размјере разарања земљотресом на југу Турске показале су се као стравичне, апокалиптичне сцене су биле језиве! У поједним градовима цијеле зграде су ријеткост, док је већина срушена и сравњена са земљом.

Најгоре осим Газинтепа прошао је град Искендерум, гдје је већина зграда буквално срушена и сравњена са земљом . Постоје извјештаји да ватрогасци и спасиоци нису у могућности да стигну до сваког мјеста јер је велики број зграда и објеката струшен. Страхује се да ће се број страдалих бити много већи.

Трећи град који је претрпио стравична разарања у два јака земљотреса на југу Турске је Кахраманмарас. Јутро послије два јака удара и зграда као да је град претрпио стравична разарања у ноћном бомбардовању.

Снимци који круже друштвеним мрежама указују да скоро у самом граду нема цијеле зграде. Преживјели људи по кишеном дану тумарају улицама и немо посматрају срушене зграде под којима има велики број људи, пријатеља, рођака, чланова породица, преноси Блиц.

Турске власти упутиле су званични апел светској јавности да је тој земљи потребна свак помоћ, прије свега у медицинарима и спасиоцима како би се помогло страдалима на југу Турске и повећале шансе да се повријеђени и преживјели спасу из гомиле бетона.

Коментари 0
Повезане вијести
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    12h 37m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    8h 3m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    8h 13m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 18m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    6h 57m
    0