У Вишеграду уручено 80 пакета за прољећну сјетву

15.04.2020. 10:12
0
ИЗВОР: Srna

Пољопривредни произвођачи добили су данас 80 пакета за прољећну сјетву, појединачне вриједности 252 КМ, које је одобрило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за социјално угрожене породице, примаоце социјалне помоћи, вишечлане и породице са малим примањима.

Начелник Одјељења за локални развој, привредну и друштвене дјелатности општине Вишеград Ана Богдановић рекла је да ће ова локална заједница обезбиједити додатних 30 пакета истог садржаја, јер је стигло укупно 110 пријава, како нико не би остао ускраћен за овај вид помоћи.

-Ова помоћ ће општини Вишеград и корисницима добро доћи јер ће на овај начин обезбиједити прехрамбену сигурност због тренутне епидемиолошке ситуације- истакла је Богдановићева у изјави новинарима.

Менаџер кластера Сарајево-Романија-Подриње "Срп" Жељка Пејовић рекла је да овај кластер дјелује на подручју 12 општина ове регије и да се овакве мјере спроводе на територији цијеле Републике Српске.

"За ову регију је одвојено укупно 9.000 пакета који су намијењени најрањивијим категоријама, с циљем омасовљивања прољећне сјетве да би становништво које је погођено епидемијом лакше то пребродило и наставило са пољопривредним активностима", навела је Пејовићева.

Пејовићева је рекла да се пакети дијеле у зависности од развијености општине.

-Изразито неразвијене општине су добиле већи број пакета, јер сматрамо да се у тим општинама налазе ове групе становништва које су циљане- нагласила је Пејовићева.

Пољопривредник Зоран Рајак рекао је да ће му ова помоћ бити од користи, а пољопривредник Љубиша Дражић истакао је да ће њему и његовој породици ова врста помоћи значити приликом прољећне сјетве.

Коментари 0
Повезане вијести
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 42m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    11h 6m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    2h 40m
    6
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    9h 21m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    11h 0m
    0