У затвору у Источној Илиџи тренутно 147 осуђених и 37 притворених лица

09.12.2020. 11:15
0
ИЗВОР: Срна

Министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша рекао је да је у Заводу за извршење кривичних санкција притвора и других мјера у Источној Илиџи тренутно 147 осуђених и 37 притворених лица, те да ће до краја године бити пребачени сви затвореници којима је казну затвора изрекао Суд БиХ.

Он је истакао да се свакодневно преузимају затвореници из ентитетских затвора, те да број затвореника који се налазе у овом заводу варира из дана у дан.

– Тренутно су на одслужењу затвореници из свих ентитетских затвора. С обзиром на број особа које су служиле казне у неким затворима у ентитетима, више нема затвореника које је осудио Суд БиХ у казнено-поправним заводима Бусовача, Мостар, Бихаћ, Источно Сарајево, Добој, Требиње, Бијељина и Сарајево – рекао је Грубеша за Бирн.

Он је навео да затвореници пребачени у Завог у Источној Илиџи служе казне затвора за цијели дијапазон кривичних дјела за која је надлежан Суд БиХ – од организованог криминала до ратних злочина.

Први Завод за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ свечано је отворен 22. јула ове године након вишегодишње изградње. Камен темељац је постављен 2006, а изградња затвора је почела 2007. године.

Објекат се простире на 24.000 метара квадратних и има 350 ћелија, од чега 300 за затворенике и 50 за притворенике, а свака ћелија, у којој ће бити смјештен по један затвореник, укупне је површине око 12 метара квадратних.

Предвиђено је да у затвору буду смјештени затвореници које је Суд БиХ осудио за најтежа кривична дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 8m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 3m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 11m
    1