Ученици из Источне Илиџе, Сарајева и Сапне посјетили Централну банку БиХ

01.11.2019. 20:23
0
ИЗВОР: СРНА

 Ученици основних школа "Јован Дучић" из Источне Илиџе и "Исак Самоковлија" из Сарајева, те сарајевске Друге гимназије и Средње школе "Сапна" из Сапне посјетили су данас Главну јединицу Централне банке БиХ у Сарајеву, поводом 31. октобра - Свјетског дана штедње.

Приликом посјете, за основце је уприличена презентација "Мала школа новца", док су средњошколци кроз презентације упознати о Централној банци и њеним задацима, те о потреби управљања новцем, финансијским производима и штедњи, саопштено је из Банке.

У саопштењу је наведено да овакве презентације и везане активности усмјерене ка ученицима основних и средњих школа за циљ имају да створе свијест о важности паметног управљања новцем и важности штедње од најранијих дана.

Ученицима су подијељене публикације - брошура за дјецу "Новко и Новчица у свијету новца", те за средњошколце брошура "Сазнај све о новцу" и летак "Шта је штедња?", а обишли су и сталну поставку новца.

-Овај и слични догађаји, организовани поводом Свјетског дана штедње, саставни су дио финансијске едукације коју Централна банка посљедњих година спроводи с циљем јачања финансијске инклузије на начин одговорног управљања финансијама за добробит економског развоја и раста БиХ - истакнуто је у саопштењу.

Централна банка до сада је отворила врата ученицима бројних основних и средњих школа, те студентима из цијеле БиХ, али и онима са универзитета ван земље.

Наведене активности реализоване су у оквиру пројекта Промоције финансијске едукације и инклузије који спроводи Банка уз подршку Европског фонда за Југоисточну Европу. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Повлаче се новчанице пуштене у оптицај од 1998. до 2009. године Повлаче се новчанице пуштене у оптицај од 1998. до 2009. године
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    3h 50m
    0
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    18h 44m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    4h 43m
    1
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    23h 6m
    4
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    4h 7m
    1