Učenici iz Istočne Ilidže, Sarajeva i Sapne posjetili Centralnu banku BiH

01.11.2019. 20:23
0
IZVOR: SRNA

 Učenici osnovnih škola "Jovan Dučić" iz Istočne Ilidže i "Isak Samokovlija" iz Sarajeva, te sarajevske Druge gimnazije i Srednje škole "Sapna" iz Sapne posjetili su danas Glavnu jedinicu Centralne banke BiH u Sarajevu, povodom 31. oktobra - Svjetskog dana štednje.

Prilikom posjete, za osnovce je upriličena prezentacija "Mala škola novca", dok su srednjoškolci kroz prezentacije upoznati o Centralnoj banci i njenim zadacima, te o potrebi upravljanja novcem, finansijskim proizvodima i štednji, saopšteno je iz Banke.

U saopštenju je navedeno da ovakve prezentacije i vezane aktivnosti usmjerene ka učenicima osnovnih i srednjih škola za cilj imaju da stvore svijest o važnosti pametnog upravljanja novcem i važnosti štednje od najranijih dana.

Učenicima su podijeljene publikacije - brošura za djecu "Novko i Novčica u svijetu novca", te za srednjoškolce brošura "Saznaj sve o novcu" i letak "Šta je štednja?", a obišli su i stalnu postavku novca.

-Ovaj i slični događaji, organizovani povodom Svjetskog dana štednje, sastavni su dio finansijske edukacije koju Centralna banka posljednjih godina sprovodi s ciljem jačanja finansijske inkluzije na način odgovornog upravljanja finansijama za dobrobit ekonomskog razvoja i rasta BiH - istaknuto je u saopštenju.

Centralna banka do sada je otvorila vrata učenicima brojnih osnovnih i srednjih škola, te studentima iz cijele BiH, ali i onima sa univerziteta van zemlje.

Navedene aktivnosti realizovane su u okviru projekta Promocije finansijske edukacije i inkluzije koji sprovodi Banka uz podršku Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prijem za učenike osnovnih škola iz Istočne Ilidže koji putuju na grčko ostrvo Krf (FOTO) Prijem za učenike osnovnih škola iz Istočne Ilidže koji putuju na grčko ostrvo Krf (FOTO)
Sokolac: Uručene nagrade za najuspješnije literarne radove Sokolac: Uručene nagrade za najuspješnije literarne radove
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" posjetili drugare u Udruženju „Sunce“
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    9h 36m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    14h 51m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    4h 19m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    6h 19m
    2
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    12h 37m
    0