Ученици Основне музичке школе Источно Сарајево бриљирали у Бањалуци

21.05.2021. 10:47
0
ИЗВОР: Катера

На XXVII републичком такмичењу музичких школа Републике Српске, које је одржано од 17. до 19. маја у Бањој Луци ученици ЈУ Школа за основно музичко образовање Источно Сарајево освојили су 19 награда.

Ученици ове школе такмичили су се у дисциплинама клавир, хармоника, виолина, гитара и соло пјевање и остварили запажене резултате.

У дисциплини "клавир" прву награду освојиле су Тамара Радовић у класи Вање Баричанин и Елена Остојић у класи Николине Батковић, док је другу награду освојила Софија Ђорђић у класи Николине Батковић.

У дисциплини "хармоника" друге награде су освојили Александар Радовић, класа Вања Албијанић и Данило Вуковић у класи Далибора Јовића.

У дисциплина "виолина" прву награду је освојила Надежда Радовић у класи Николине Чоловић, док је трећу награду освојио Андрија Ђого, такође у класи Николине Чоловић.

У дисциплина "гитара" прве награде су освојили Максим Лучић, класа Мире Митровића, те Огњен Мојовић и Димитрије Николић у класи Слободана Пандуревића.

Другу награду освојили су Владан Гавриловић, класа Срђана Субашића, Ана Марковић, класа Слободана Пандуревића, Никола Савић, Алекса Старовић у класи Татјане Швасте, те Хелена Пржуљ, Вук Лопатић, Аника Ћирић у класи Татјане Попић.

Трећу награду освојила је Ана Марија Косић у класи Татјане Шваст.

У дисциплини "соло пјевање" другу награду је освојила Лена Јовови у класи Гордане Манојловић Ковачевић.

Овогодишње XXVII републичком такмичењу музичких школа Републике Српске одржано је уз помоћ Министарства просвјете и културе Републике Српске, као и Републичког педагошког завода, а домаћин је била је ЈУ Музичка школа „Владо Милошевић“ Бања Лука.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 6m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    16h 3m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    22h 10m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 24m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    18h 22m
    0