Учесници васкршње радионице посјетили манастир у Кнежини

21.04.2022. 19:30
0
ИЗВОР: srna.rs

На васкршњој радионици одржаној у просторијама соколачке Установе за културу "Перо Косорић" дјеца старијег школског узраста шарала су јаја, а потом посјетила манастир и познати извор Кнежак у Кнежини.

Вршилац дужности директора локалне Установе за културу Душка Лукић рекла је Срни да је данашња радионица организована поводом највећег хришћанског празника Васкрса.

- Млади Сокочани окупљени на овој радионици, шарањем и украшавањем васкршњих јаја на више начина, исказали су своју креативност, али и љубав према према традиционалном обичају, којим се вијековима у хришћанству обиљежава васкрсење Господа Исуса Христа - навела је Лукићева.

Она је додала да су учесници васкршње радионице данас посјетили и Манастир Пресвете Богородице и познати извор Кнежак у Кнежини код Сокоца.

За најљепше нашарано јаје, како је навела, уприличена је скромна награда. 

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 42m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 17m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 35m
    0