Удружење "Оплемени срце" у посјети Рајку Делићу који живи од 67 КМ мјесечно!

25.03.2021. 19:47
0
ИЗВОР: Катера

Представници Удружења "Оплемени срце" из Источног Сарајева данас су посјетили Рајка Делића у Власеници и уручили му пакете помоћи у виду хране, гардеробе и хигијенских средстава.

Рајко (63), чију тужну причу је наш портал пренио прије два дана, живи са сином у двије неусловне просторије, у приземљу недовршене куће, без струје, воде, гријања, намјештаја и купатила.

- Током данашње посјете Рајку Делићу и његовом сину смо однијели пет пакета хране, један пакет хигијенских средстава и пакет гардеробе. Поред тога, прикупили смо 2.200 КМ новчане помоћи овом човјеку. Примарно, сматрамо да треба горњи спрат куће опремити и довести у стање пристојно за живот, за шта су представници Удружења "Оплемени срце" процијенили да ће бити потребно 15.000 КМ. Са радовима бисмо почели наредне седмице и у том смислу, прихватићемо све донације и помоћ у виду новца, грађевинског материјала, грађевинских радова и намјештаја - кажу из Удружења "Оплемени срце" за портал Катера.

Слика

Улаз у кућу/Фото: "Оплемени срце"

Рајков син Драгомир Делић (39) је, како из Удружења кажу, радно способан младић и може радити физичке послове, па им је циљ да се у наредном периоду Драгомир негдје запосли, како би могао побољшати финансијску ситуацију у њиховој скромној породици.

- Једини извор примања тренутно је Рајков борачки додатак од 67 КМ. Младић који је први објавио снимак о Рајку Делићу на "Фејсбуку", Гаги Матић је такође прикупио 2.500 КМ новчане помоћи, те уз тај новац, тренутно имамо око 5.000 КМ помоћи и процјена је да нам је потребно дупло више новца како бисмо почели са опремањем другог спрата у њиховој кући - кажу из Удружења "Оплемени срце".

Из Удружења "Оплемени срце" се захваљују свима који су учествовали у досадашњој акцији и позивају их да и даље остану при истој акцији, како би се прикупило довољно новца за помоћ Рајку и Драгомиру Делићу из Власенице, како би добили нормалне услове за живот, купатило, кухињу и намјештај.

С обзиром да Рајко Делић нема отворен рачун у банци, све уплате новца можете извршити на жиро рачун оснивача Удружења "Оплемени срце" Игора Лукића, отворен у Сбербанци, на број: 567-483 - 59001346- 43 са назнаком за Рајка Делића, а сав прикупљени новац биће уручен Рајку лично.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 52m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    11h 6m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 56m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    6h 54m
    0