Udruženje "Oplemeni srce" u posjeti Rajku Deliću koji živi od 67 KM mjesečno!

25.03.2021. 19:47
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Udruženja "Oplemeni srce" iz Istočnog Sarajeva danas su posjetili Rajka Delića u Vlasenici i uručili mu pakete pomoći u vidu hrane, garderobe i higijenskih sredstava.

Rajko (63), čiju tužnu priču je naš portal prenio prije dva dana, živi sa sinom u dvije neuslovne prostorije, u prizemlju nedovršene kuće, bez struje, vode, grijanja, namještaja i kupatila.

- Tokom današnje posjete Rajku Deliću i njegovom sinu smo odnijeli pet paketa hrane, jedan paket higijenskih sredstava i paket garderobe. Pored toga, prikupili smo 2.200 KM novčane pomoći ovom čovjeku. Primarno, smatramo da treba gornji sprat kuće opremiti i dovesti u stanje pristojno za život, za šta su predstavnici Udruženja "Oplemeni srce" procijenili da će biti potrebno 15.000 KM. Sa radovima bismo počeli naredne sedmice i u tom smislu, prihvatićemo sve donacije i pomoć u vidu novca, građevinskog materijala, građevinskih radova i namještaja - kažu iz Udruženja "Oplemeni srce" za portal Katera.

Slika

Ulaz u kuću/Foto: "Oplemeni srce"

Rajkov sin Dragomir Delić (39) je, kako iz Udruženja kažu, radno sposoban mladić i može raditi fizičke poslove, pa im je cilj da se u narednom periodu Dragomir negdje zaposli, kako bi mogao poboljšati finansijsku situaciju u njihovoj skromnoj porodici.

- Jedini izvor primanja trenutno je Rajkov borački dodatak od 67 KM. Mladić koji je prvi objavio snimak o Rajku Deliću na "Fejsbuku", Gagi Matić je takođe prikupio 2.500 KM novčane pomoći, te uz taj novac, trenutno imamo oko 5.000 KM pomoći i procjena je da nam je potrebno duplo više novca kako bismo počeli sa opremanjem drugog sprata u njihovoj kući - kažu iz Udruženja "Oplemeni srce".

Iz Udruženja "Oplemeni srce" se zahvaljuju svima koji su učestvovali u dosadašnjoj akciji i pozivaju ih da i dalje ostanu pri istoj akciji, kako bi se prikupilo dovoljno novca za pomoć Rajku i Dragomiru Deliću iz Vlasenice, kako bi dobili normalne uslove za život, kupatilo, kuhinju i namještaj.

S obzirom da Rajko Delić nema otvoren račun u banci, sve uplate novca možete izvršiti na žiro račun osnivača Udruženja "Oplemeni srce" Igora Lukića, otvoren u Sberbanci, na broj: 567-483 - 59001346- 43 sa naznakom za Rajka Delića, a sav prikupljeni novac biće uručen Rajku lično.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Vaskršnja akcija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva Vaskršnja akcija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    19h 19m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 3m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    12h 48m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    9h 47m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    9h 53m
    0