УЕФА планира организацију Еура уз присуство навијача

14.11.2020. 18:26
0
ИЗВОР: sport.avaz.ba

Британски медији објавили су да челници УЕФА-е преговарају с представницима Фудбалским савезом Енглеске како би се Еуро 2021 одржало у Великој Британији. Но, из УЕФА-е су такве наводе демантовали и потврдили да планирају одржати Европско првенство у планираном формату.

- С обзиром на неизвјесности око КОВИД- 19, над којима ни УЕФА ни локална организациона тијела немају контролу, тренутно је прерано говорити хоће ли те утакмице у јуну и јулу имати ограничења за навијаче. УЕФА-ини напори тренутно су усмјерени на планирање турнира на свих 12 стадиона, уз присуство навијача. Одлуке које су у супротности с тим планом могле би се донијети уколико буде потребно, али тренутно не постоје планови за промјену градова домаћина, истакли су из УЕФА-е за  "Sky Sports".

Према тврдњама британских медија, утакмице Еура 2020, које је помјерено за наредно љето због пандемије КОВИД-19, играле би се у Енглеској, Шкотској и Велсу, јер би тако био смањен ризик током путовања и било би лакше организовати такозване “балоне“ за репрезентације. Међутим, УЕФА је у сталном контакту са свим земљама домаћинима турнира, али је и даље апсолутно предана мултинационалном догађају, уколико то дозволе околности везане за пандемију.

Према садашњем формату Европско првенство одржат ће се од 11. јуна до 11. јула 2021. године. Домаћини ће бити: Лондон, Минхен, Рим, Баку, Ст. Петерсбург, Будимпешта, Букурешт, Амстердам, Билбао, Глазгов, Даблин и Копенхаген.

Коментари 0
Повезане вијести
УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу
УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом
Ђоковић се помирио са публиком у Паризу: Због његових ријечи добио велики аплауз Ђоковић се помирио са публиком у Паризу: Због његових ријечи добио велики аплауз
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    11h 43m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 1m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 7m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 5m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 16m
    0