Угоститељима у Сарајеву дозвољен рад башти

10.04.2021. 16:28
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

Лијеп и сунчан дан многи у Кантону Сарајево искористили су за шетњу градским улицама и парковима. Сами или у друштву, уз поштивање епидемиолошких мјера, уживали су у 'кафи за понијети'.

Угоститељи су дан провели у припреми објеката за поновни рад након дјелимичног ублажавања хигијенско-епидемиолошких мјера, најављеног за 12. април. Тако ће у кафићима и ресторанима од понедјељка госте услуживати у отвореним баштама и на терасама тих објеката. Угоститељи ће се морати придржавати раније прописаних мјера које се односе на размак столова, ограничен број гостију, редовне дезинфекције и ношења маски. Остале мјере које се тичу рада у унутрашњости угоститељских објеката остају на снази.

Влада Кантона Сарајево усвојила је, на основу препорука Кризног штаба Министарства здравства КС, нове и дјелимично ублажила претходне хигијенско-епидемиолошке мјере које се односе на разне области. Ублажене мјере ступиће на снагу од 12. априла. Како је наведено пратиће епидемиолошку ситуацију у Кантону Сарајево и, у складу с утврђеним стањем и препорукама Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево, по потреби ревидирати донесене мјере.

Према посљедњим подацима о епидемиолошкој ситуацији, у Кантону Сарајево за 24 сата потврђено је 190 новозаражених особа вирусом корона, а у истом периоду од ковид 19 инфекције опоравило се 276. Од тог броја новозаражених 66,82 посто припада породичним кластерима или контактима с раније зараженим особама, због чега су у самоизолацији од раније. Нажалост, преминуло је 11 пацијената, који су били заражени тим вирусом. Протеклог дана на вирус корона тестирано је 1.011 особа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ
Непушачи ручају у облаку дима Непушачи ручају у облаку дима
На угоститељски објекат бачена експлозивна направа На угоститељски објекат бачена експлозивна направа
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 36m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 35m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 17m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 48m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 50m
    0