Ухапшен љекар због примања мита за операције

31.10.2020. 17:18
0
ИЗВОР: Tanjug

Полиција је ухапсила љекара специјалисту Клиничког центра Војводине И.Е. (44), због сумње да је примио мито за операције мимо листе чекања, и Ж.С. (60), осумњиченог да је починио кривично дјело давање мита у посредовању, саопштио је данас МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције и Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одјељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су љекара специјалисту Клиничког центра Војводине И.Е. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дјело примање мита- каже се у саопштењу.

Полиција је, наводи се, “ухапсила и Ж. С. (1960). осумњиченог да је починио кривично дјело давање мита у посредовању и поднијела кривичне пријаве у редовном поступку против још три особе, од којих је једна полицијски службеник”.

Осумњичени И.Е. се терети да је од три пацијента укупно узео 4.200 евра како би их оперисао, мимо листе чекања. Сумња се да је за двије операције узео по 1.500 евра, док је за трећу тражио и узео 1.200, прецизирао је МУП.

Ухапшеном Ж.С. се на терет се ставља да је као посредник учествовао у давању мита од 1.500 евра осумњиченом И.Е.

Кривична пријава у редовном поступку због сумње да су починили кривична дјела давање мита биће поднијета против двије особе, док ће против четрдесетосмогодишњег полицијског службеника бити поднијета кривична пријава због сумње да је починио кривично дјело давање мита у посредовању.

Осумњиченим И. Е. и Ж. С. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одјељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, каже се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    16m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 38m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 53m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 46m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    18h 52m
    1