Ухапшен Осман Мехмедагић Осмица

14.07.2021. 10:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) ухапсили су јутрос Османа Мехмедагића Осмицу, директора Обавијештајно безбједносне агенције (ОБА).

Он је ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ у вези са афером "Диплома", а сумњичи се за прање навца приликом куповине двије куће у Сарајеву.

- Поступајући по захтјеву Тужилаштва Босне и Херцеговине полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево лишили су слободе О.М. из Сарајева и исти налази у службеним просторијама на криминалистичкој обради - саопштено је МУП-а КС.

У вези са наведеним, под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС подузимају одређене оперативне и криминалистичко истражне мјере и радње на подручју Кантона Сарајево.

Тужилаштво БиХ води истрагу у којој се осумњичени Мехмедагић терети за кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења, фалсификовања исправе и прања новца.

- Поступајући тужилац координише рад овлаштених полицијских службеника на терену, те ће током дана наредити даље активности у предмету - рекли су из Тужилаштва.

Недавно је ухапшен директор Америчког универзитета у Тузли Денис Прцић због сумње на кривично дјело помоћи починиоцу након извршења кривичног дјела. Државни тужилац Олег Чавка претпоставља да је директору ОБА Осману Мехмедагићу помогао у прибављању допломиране дипломе.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 25m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 20m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 25m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 28m
    1