Ухапшене двије особе због напада на редакцију портала

28.09.2019. 09:59
0
ИЗВОР: Срна

Двије особе су ухапшене због напада на редакцију и уредништво портала Радиосарајево.ба.

Редакција портала Радисарајево.ба обавијестила је јавност да је синоћ група хулигана, који се представљају као навијачи Фудбалског клуба "Сарајево", напало новинаре и уредништво тог портала, преносе федерални медији.

Напад се догодио након што је Радиосарајево.ба објавило информацију да је један навијач Фудбалског клуба "Сарајево" осуђен на пет година затвора у Бјелорусији због трговине дрогом, а члановима редакције упућене су пријетњама смрћу.

"Под таквим пријетњама, у својеврсној талачкој ситуацији, уредник портала био је присиљен да уклони овај текст из система портала, а потом је натјеран и да позива остале редакције портала и листова у БиХ, те да од њих тражи уклањање споменутих садржаја", наводи се у саопштењу.

Случај је пријављен полицији, која је привела двије особе.

Након напада, редакцију су посјетили и премијер Кантона Сарајево Един Форто, министар унутрашњих послова Адмир Катица и министар комуналне привреде и инфраструктуре Срђан Мандић, који су дали подршку новинарима и обећали да ће надлежни органи предузети све мјере да починиоци одговарају.

"Пријетње медијима, новинарима и њиховим породицама су недопустиве и из тога нема изузећа, ни за навијаче, бизнисмене или политичаре. Навијачима је мјесто на трибинама, а новинарима у редакцијама", рекао је Форто.

Пријетње и напад су осудили из Друштва новинара БиХ, који овај чин сматрају директним атаком на слободу писане ријечи, као и на рад и достојанство новинара.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 32m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    14h 9m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    23h 43m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 57m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    23h 1m
    1